Jó kis terveim vannak a lapostetős házamra

Lapostetős házban lakom, így vettem 3 évvel ezelőtt. Az eltelt 3 év alatt bebizonyosodott számomra, hogy hosszú távon itt szeretnék maradni. Szeretem a környéket és természetesen a házat is. 

Olvastam a neten egy cikket lapostető szigeteléssel kapcsolatban. Kiemelnék belőle egy részt, ami nagyon tetszett:

 

"A zöldtetők között is kettőt különböztetünk meg:

  • extenzív: különböző utak vannak kialakítva a közlekedéshez, kinti grillezéshez, pihenéshez, és csak ezeken a részeken tartózkodhatunk. Telepíthetünk igénytelen növényeket is. Fő, hogy jól bírják a folyamatos , tűző napfényt, esetleges kevés csapadékot, nagy szelet és nem igényelnek különösebb gondoskodást. Árnyékkedvelő növények enmigazán jöhetnek szóba.
  • Intenzív: ez már lehet igazi buja dzsungel. Akár fákat is ültethetünk, gyermekünknek játszóteret. Azért ide is strapabíró növényeket kell telepítenünk, és hasznos ha nem kell velük foglalkozni különösebben.

Ha lapostető ár  érdekli, minden esetben kérjen árajánlatot, de a legolcsóbb lapostető a nem teherhordó, utána a teherbíró és utána jönnek a zöldkertes lapostetők, ahol az árban határ a csillagos ég."

 

Forrás: https://lapostetoszigeteles.info/lapostetos-hazak-elonyei/

 

Úgy határoztam, hogy a lapostető szigetelés egy idei projekt lesz, de ez a zöldtetős ötlet annyira jó, hogy megpróbálom megvalósítani. 

Bár azt írja, hogy nem olcsó mulatság, de nekem kell! :-D

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én